Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Publicatie Regionale coördinatie kortdurend verblijf

Het ministerie van VWS heeft opdracht gegeven om een aantal goede voorbeelden van coördinatiepunten met een brede dienstverlening in kaart te brengen, als inspiratie voor coördinatiepunten die nu nog een smal aanbod hebben. In de publicatie Regionale coördinatie tijdelijk verblijf worden zes goede voorbeelden belicht, waaronder Zorgschakel Enschede.

Lees meer


Aangepast openingstijden uitleenpunt hulpmiddelen

Wilt u hulpmiddelen afhalen bij Zorgschakel Enschede? Tijdens de zomermaanden juli en augustus is de uitleen enkel in de ochtend geopend. Als alternatief voor de middag kunt u terecht bij het zorgpunt van Livio aan de Boulevard 1945 (nabij de Action).

Livio ZorgPunt Bouleva​​rd
Boulevard 1945 n​r. 460​
7511 AL  Enschede​
Geopend: ma-vr van 8.00 - 17.00 uur.​

Lees meer


Zorgschakel Enschede start uitleenpunt hulpmiddelen in MST Enschede

Met ingang van maandag 23 april start Zorgschakel Enschede met de uitleen en verhuur van hulpmiddelen voor patiënten van MST. Hiermee worden patiënten geholpen die na een opname of polibezoek in MST hulpmiddelen nodig hebben. Het ontslag uit MST wordt hierdoor verbeterd en bespoedigd.

De meest gangbare hulpmiddelen worden uitgeleend, zoals o.a. bedverhogers, douchestoelen en rolstoelen. Er zijn ook hulpmiddelen die worden verhuurd zoals elleboogkrukken en rollators.

Indien een gewenst hulpmiddel niet aanwezig is kan het worden besteld en de eerstvolgende werkdag worden bezorgd op het huisadres van de patiënt. Spoedaanvragen voor bv. een hoog-laag bed of anti-decubitus matras kunnen dezelfde dag worden bezorgd (ook in het weekend).

De hulpmiddelen (zie overzicht hieronder) zijn van maandag t/m vrijdag verkrijgbaar tussen 9.30-11.00 en van 14.30-16.00 in het kantoor van Zorgschakel Enschede op de begane grond in het MST (schuin tegenover het restaurant).

De medewerker van Zorgschakel Enschede verzorgt de uitleen en geeft instructie over het gebruik van het hulpmiddel. Over de wijze van retour brengen van de hulpmiddelen wordt de patiënt geïnformeerd; want het inleveren geschiedt niet in het MST.

Zorgschakel Enschede start uitleenpunt hulpmiddelen in MST Enschede

Uitleen (vergoeding via de zorgverzekeraar van de patiënt)

 • Badplank
 • Bedverhoger
 • Dekenboog
 • Douchekruk
 • Douchestoel
 • Ondersteek
 • Rolstoel volwassene
 • Toiletverhoger
 • Toiletstoel

Verhuur (patiënt ontvangt factuur)

 • Ellebroogkruk volwassene 
 • Elleboogkruk kind 
 • looprek
 • Rollator

Lees meer


Zorgschakel Enschede vermeld in De Nieuwe Praktijk

De Nieuwe Praktijk vermeldt Zorgschakel Enschede in een publicatie met als titel '24/7 bereikbaar om een bed te vinden in regio Enschede'. Het artikel gaat over hoe medisch specialisten van Medisch Spectrum Twente voor hun patiënten via Zorgschakel Enschede snel een bed vinden in een verzorgings- of verpleeghuis. Het artikel gaat verder in op de samenwerking en de voordelen ervan.

Lees hier het volledige artikel.

Lees meer


Zorgschakel Enschede kiest voor ZorgDomein

Zorgschakel Enschede heeft recent voor het verwijssysteem ZorgDomein gekozen. Met dit digitale systeem verloopt het verwijzen voor huisartsen veilig en gemakkelijker. Het complete zorgaanbod van Zorgschakel is beschikbaar in ZorgDomein.

Vanuit het eigen informatiesysteem van de verwijzer wordt de relevante informatie automatisch in de verwijsbrief in ZorgDomein geplaatst en digitaal verzonden. Wij verzoeken hen om zoveel mogelijk door te verwijzen via deze nieuwe methode.

Lees meer


Open dag van zorg en welzijn

Zorgschakel Enschede opent op 19 maart 2016 de deuren voor geïnteresseerden. Tijdens de open dag van zorg en welzijn kunnen bezoekers ook eens langslopen bij het frontoffice van Zorgschakel Enschede.

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.